bram rood auteur

3 daagse Ibiza

Vorige week stond ik samen met Stefan aan de start van de Vuelta de Ibiza, dit is een 3daagse mtb wedstrijd voor duo’s. Wij zagen dit als mooie voorbereiding op de Transalp aangezien we die ook als duo gaan rijden.

De eerste dag stond er ruim 65km op het programa, op de eerste klim voerde ik het tempo aan. Eenmaal boven aangekomen miste ik Stefan hij bleek al problemen te hebben gehad met zijn band. Dit gebeurde helaas nog 2 maal zodat we pas als 22ste binnen kwamen en het algemeen klassement al konden vergeten.

De rest van de dagen zou dus in het teken staan van een goede dag klassering en goede trainingen.

De 2de dag was het langst 79km ook deze dag liep het niet helemaal zoals het moest, de nieuwe band die gemonteerd was liep nog een paar keer af waardoor er bij gepompt moest worden, gelukkig hoefden we vandaag alleen bij te pompen. Uiteindelijk kwamen we als 11de over de finish en wat was het een mooie etappe puur genieten!

De laatste dag was kort, 35 km dus dit zou binnen de 1,5uur gedaan zijn en er werd dus hard gestart.

Op 18 km zou het hoogste punt bereikt zijn en daarna bijna alleen maar afdalen. Dus het was zaak om op de 18 km op een goede positie te zitten.

Wij kwamen in een vrij grote groep boven en konden als eerste afdalen. Vlak voor de finish moest er nog een lastige klim bedwongen worden en daarna zo het over zijn. Deze dag kwamen we als 10de over de finish en dus sloten we vrij tevreden af. Helaas zat het de eerste dag totaal niet mee zodat het klassement meteen weg was.